cromets #autors remenats

cromets
de color
de col.lecció
navegants
contacta
arxius
 
barrets



Cromet de la sèrie . Crònica de l'actualitat dels escriptors catalans. L'escriptor, neix o es fa? Existeix la categoria laboral d'escriptor i , per tant un salari mínim pels que s'hi apunten.
Totes aquestes preguntes, i moltes més, són apuntades en aquest article de carles miró

Els escriptors que no hi ha.

Durant un temps, quan algú em deia allò de “Ah, així que tu també escrius” —aquest verb horrible, quan s’utilitza sense complement directe—, contestava amb una frase d’un personatge de Clint Eastwood: “Sí, cartes.” La gent reia o no reia; però, amb una mica de sort, jo aconseguia esquivar la pregunta. Si no em falla la memòria, he fet riure més la gent en l’últim any, els cops que he dit “no sóc escriptor” que, abans, amb l’acudit de les cartes. Potser val la pena que m’expliqui una mica, ja que tinc el do de fer-me malentendre tant.

La resta del text és a apunts
cromets9:19 a. m.
 
center>Harold Bloom


Cromets de la sèrie . Amb motiu de la presència del crític nord-americà Harold Bloom entre nosaltres.......... enllaços amb les seves paraules. Gran amant de la cuina literària i sense té manies a l'hora d'arremangar-se i posar-se el davantal.

>> Una ambició -digna de Lady Macbeth- de poder intel·lectual. Paradoxes i enginy propis de Hamlet. El físic de Falstaff i la mateixa melangia, que es transforma en la nostàlgia del rei Lear per un regne -el de la gran literatura- que s'està perdent. La figura i la trajectòria de Harold Bloom són plenes de paral·lelismes shakesperians, traïcions, enemistats i virulències incloses. I segurament és en ells on hem de buscar els motius profunds pels quals ha dirigit totes les seves energies vers la re-invenció de Shakespeare en aquest canvi de mil·lenni.
A diferència d'allò que ens passa amb el geni de Stratford, de Bloom sí que en coneixem la biografia. Va néixer a l'est del Bronx el 1930. Va aprendre el jiddisch i l'hebreu abans que l'anglès i als quatre anys, segons ell mateix explica, va posar-se a llegir en aquesta llengua tot i que no sabia ben bé com es pronunciava. Després d'estudiar a Cornell i Yale, el 1955 s'incorporà com a professor d'aquesta última universitat, on encara exerceix....

CONTINUA Harold Bloom...classes pràctiques de remenar

més enllaços entrevista
more..

cromets4:32 p. m.